logo
DIRECT EEN AFSPRAAK

0315 - 23 97 44

Hardloopanalyse
Diverse sportblessures komen voort uit een verkeerde looptechniek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld achillespeesklachten en knieklachten. Het maken van te grote passen tijdens het hardlopen, verzwakte rompstabiliteit en verkeerd schoeisel zijn belangrijke oorzaken van blessures. Een juiste loophouding en een optimale pasfrequentie bepalen onder andere een goede landing.

Bij een hardloopanalyse wordt er via videobeelden naar je looptechniek gekeken. In een aantal stappen leer je de juiste looptechniek en hierdoor is de kans op blessures kleiner. Tevens vindt er een vraaggesprek en een functieonderzoek plaats.


Na hardloopanalyse.


Voor hardloopanalyse.


Fysiotherapie aan huis
Wanneer het niet haalbaar is (bijvoorbeeld na een operatie) om naar de praktijk te komen, verzorgen wij de fysiotherapie bij je thuis. Mits je in bezit bent van een verwijsbrief van de huisarts of specialist. Tijdens het eerste consult zal er een intake en onderzoek plaatsvinden. Uiteraard wordt het behandelplan besproken.
Na verloop van tijd zal de eventuele revalidatie in de praktijk opgepakt worden. Voor een nog sneller herstel na bijvoorbeeld een nieuwe heup of een nieuwe knie heeft Elshout Fysio een fietshulpmiddel. Middels de excentrische pedaalarm wordt de heup of knie in een vroeger stadium gerevalideerd.

Beweegprogramma’s chronische aandoeningen
Diabetes Mellitus type II + Hart- en vaataandoeningen

Doelstelling van beide programma’s is het ontwikkelen van een actieve leefstijl. In dit groepsprogramma leer je op een verantwoorde manier actief je belastbaarheid te vergroten. Er wordt gewerkt aan gedragsverandering, conditie, kracht en mobiliteit binnen een op maat gemaakt oefenschema. Je krijgt een deelnemersmap en er worden specifieke metingen uitgevoerd.

Om deel te nemen aan een van deze beweegprogramma’s is aanmelding noodzakelijk. Aanmelding kan telefonisch; 0315-239744 of kom even langs.

FysioFitheidScan
Beweging is goed voor je gezondheid. Dat is bekend. Maar hoeveel beweging is goed voor je gezondheid? En hoe fit ben je eigenlijk? Om hier achter te komen doe je de FysioFitheidScan, ontwikkeld door fysiotherapeuten. De FysioFitheidScan is een instrument waarmee de fysiotherapeut een persoonlijk beweegadvies kan geven.

Iedereen kan deze test doen. Of je nu wekelijks (intensief) sport of nog moet beginnen met bewegen. Binnen een half uur leer je je fitheid kennen. Na afloop van de test worden de resultaten besproken en krijg je een persoonlijk bewegingsadvies. De FysioFitheidScan bestaat uit de volgende onderdelen:

• PAR-Q vragenlijst (vragenlijst over je gezondheid);
• BMI (Body Mass Index) ( gewicht – lengte);
• Vetmeting;
• Saturatiemeting (meting van percentage zuurstof in het bloed);
• Buikomvang;
• Conditietest;
• Krachttest.